Ga terug
+ servings
zelf jus maken vegan en glutenvrij
Recept afdrukken
5 van 1 stem

vegan jus

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd35 min
Gang: saus
Keuken: Franse keuken, hollands, Nederlands
Porties: 10
calorieën: 29kcal
Cost: 3

Ingrediënten

  • 1,5 l water
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 bleekselderij
  • 1 wortels
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gram gedroogde paddenstoelen het liefst porcini (eekhoorntjesbrood)
  • 2 el margerine of geraffineerde kokosolie
  • 2 el olijfolie
  • 2 el soja saus donkere als je kunt vinden
  • 1 el tomatenpasta
  • 2 el maïzena
  • 2 tl marmite kruidenpasta

Kruiden

  • 2 el tijm vers
  • 2 el rozemarijn vers
  • 2 laurierblad

Optioneel

  • 1/4 tl vloeibare rook De moeite waard om te kopen
  • 2 el port
  • 2 el edelgist Goed om in huis te hebben

Instructies

  • Pel de ui en hak fijn met de knoflook, wortel, bleekselderij en gedroogde paddenstoelen.
  • Doe olie in de pan en bak de groenten met alle kruiden voor 20 minuten.
  • Kook het water en maak bouillon in een aparte pan.
  • Voeg de overige ingrediënten toe aan de groenten en bak deze nog eens 5 minuten.
  • Vervolgens voeg je de groenten toe aan het kokende bouillon en laat 10 minuten pruttelen, of tot de gewenste dikte.
  • Met de soja saus kun je het eventueel zouter maken, en met meer maïzena kun je het ook makkelijk iets dikker maken.
  • Giet vervolgens de jus door een zeef.
  • Alles wat je over hebt kun je in handige porties invriezen.

Nutrition

Calories: 29kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 1g | Fat: 1g | Iron: 1mg