Ga terug
+ servings
vegan chocolade pepernoten
Recept afdrukken
5 van 1 stem

vegan chocolade pepernoten

Heerlijke vegan chocolade pepernoten met sinaasappel zest, helemaal in thema en doet qua smaak aan pim's koekjes denken, hmm!
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Gang: Snack
Keuken: hollands, Nederlands
Porties: 36 pepernoten
calorieën: 55kcal
Cost: 6

Ingrediënten

Pepernoten

  • 200 gram volkoren bloem amandelmeel (amaretti!)
  • 80 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 gram margarine het merk Flowerfarm heeft margarine zonder palmolie!
  • 3 el plantaardige melk amandelmelk
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el speculaas kruiden

Chocolade topping

  • 50 gram pure chocolade Tono chocoloneley?
  • 1 el margarine optioneel
  • 20 gram kokosbloesemsuiker optioneel
  • 1 sinaasappel biologisch!

Instructies

Pepernoten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de ingrediënten goed door elkaar, zorg dat de margarine niet te warm is.
  • Draai kleine bolletjes (zo groot als een pepernoot), verdeel over een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Bak circa 20 minuten (tot ze stevig zijn, maar houd ze goed in de gaten).

Chocolade topping

  • Verwarm de chocolade au bain-marie, voeg vervolgens de margaine en suiker toe.
  • Dip de afgekoelde pepernoten één voor één in de chocolade en verdeel ze over een bord.
  • Was de sinaasappel goed en zesteer de schil over de pepernoten.
  • Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Nutrition

Calories: 55kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 1g | Fat: 2g | Iron: 1mg