Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

boerenkool chips met een kazige smaak

Zelf een gezonde snack maken doe je met deze boerenkool chips
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Dessert, Snack, Tussendoortje
Keuken: American
Porties: 5 porties
calorieën: 69kcal

Ingrediënten

  • 670 gr boerenkool fijngehakt
  • 1 el avocado olie
  • 2 el edelgist
  • 1/2 el Himalayan zout

Instructies

  • Zet de oven op 170 graden
  • leg bakpapier op een bakplaat
  • Scheur of breek de de boerenkool in hapklare stukjes en doe ze in een een grote mengkom.
  • Sprenkel de avocado-olie over de bovenkant van de boerenkoolstukjes en schep ze om totdat de avocado-olie gelijkmatig is verdeeld, indien nodig met je handen.
  • Strooi de voedingsgist en himalayazout over de bovenkant van de boerenkoolstukjes en schep opnieuw door tot alles gelijkmatig verdeeld is. Proef en pas de smaak aan uw voorkeur aan.
  • Verdeel de gekruide boerenkoolstukjes gelijkmatig over het bereide bakplaat en bak ongeveer 6-8 minuten.
    Haal hem uit de oven en draai de boerenkoolstukjes om en bak ze vervolgens nog eens 6-8 minuten, zorg ervoor dat je ze niet te gaar maakt of verbrandt. De boerenkoolstukjes zouden halverwege in omvang moeten zijn geslonken.
  • Laat het geheel afkoelen en klaar!!

Nutrition

Calories: 69kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 6g | Fat: 1g | Iron: 2mg