Plantaardig dieet helpt met gewichtsverlies en verlaagd risico op diabetes

  1. Leestijd 2 min
  2. 21 09 2019
Deel dit bericht
verlaagd risico op diabetes

Nieuw onderzoek; Plantaardig dieet kleiner risico op Diabetes!

Nieuw onderzoek wijst uit dat een 16-weken plantaardig dieet gezonde darmflora stimuleert. Dit is gelinkt aan verbetering in lichaamsgewicht, vetverdeling, en bloedsuikerwaardes. Lees; een verlaagd risico op diabetes.

Dit nieuwe onderzoek trok de aandacht van veel grote media stromen. Het werd gepresenteerd in Barcelona bij het jaarlijkse bijeenkomst van het EAD. (European Association for the study of Diabetes). Het suggereert dat een 16 weken plantaardig dieet de gezonde darmflora stimuleert. En gezonde darmflora is gelinkt aan verbetering in lichaamsgewicht, vetverdeling, en bloedsuikerwaardes. De groep met het plantaardige dieet verloor gemiddeld 5.8 kilo gewicht!

Verlies die extra kilo’s met een Plantaardig dieet!

Wetenschappers van de PCRM (Physicians Committee for Responsible Medicine) uit Washington DC, testen de effecten van een plantaardig dieet. Dit deden ze op een groep van 148 personen. Hiervan gingen 73 participanten naar een laag-vet plantaardig dieet voor 4 maanden.

De groep op een plantaardig dieet verloor een een gemiddelde van 5.8 kilo. Ook verbeterde de insuline gevoeligheid. Dat is het lichaamsvermogen om suiker te absorberen uit de bloedstroom. Een hogere gevoeligheid voor insuline verlaagd risico op diabetes type 2.

Gewichtsverlies lijd tot verlaagd risico op diabetes type 2!

Darmflora speelt een belangrijke rol in gewichtsregulatie.  Gewichtsregulatie is onmisbaar voor een verlaagd risico op diabetes type 2. De auteur zegt dat veranderingen in darmflora verantwoordelijk zijn voor waarneembare positieve effecten.

Het artikel gaat verder in debat of darmbacterien verantwoordelijk zijn voor gewichtsverlies. Hoe dan ook draagt dit bij aan een groeiende lijst van bewijs dat een plantaardig dieet gezond is. Het helpt met gewichtsverlies. En dus behouden van een gezond lichaamsgewicht. En verlaagd daarmee ook de kans op diabetes type 2.

Actie is wijsheid!

Wil jij ook die extra kilo’s kwijt? Zit er diabetes type 2 in jouw familie? Misschien kunnen wij jou een handje helpen!

Het duwtje in de rug! start met je eerste 4 weken plantaardig eten. Wij hebben het gemakkelijk gemaakt. Vol recepten! boodschappenlijsten! Één complete mealplanner! een kleine investering voor jouw gezondheid!

Ga de Vegan in 4 Weken Challenge aan!

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Geef een reactie