Help jouw afweersysteem je te beschermen tegen het corona virus

  1. Leestijd 6 min
  2. 14 03 2020
Deel dit bericht
vegan immuunsysteem afweersysteem tegen corona virus
vegan imuunsysteem afweersysteem tegen corona virus

Bij de eerste uitbraak van Corona in Nederland kreeg ik de vraag hoe zit het met vegans en corona? Is ons afweersysteem juist vatbaarder of juist beter beschermd?

Ik ga het inhoudelijk niet hebben over corona, je wordt er over all mee doodgegooid, iedereen heeft het nieuws gevolgd en volgt de regels van het RIVM. Wat je je moet realiseren is dat het Corona virus precies dat is, een virus. En virussen worden afgeweerd door het lichaam door middel van het afweersysteem. Wil jij beter beschermd zijn tegen het Corona virus naast hat advies volgen van het RIVM, dan doe je dat door je weerstand te verhogen.

Zijn vegans dan beter beschermd tegen het Corona virus?

Een 100% plantaardig dieet (mits goed uitgebalanceerd, 5x in de week het nieuwste vegan fastfood eten telt niet voor je gezondheid) helpt jouw lichaam optimaal te functioneren!

Jouw lichaam krijgt de voeding die het, het beste kan verteren en metaboliseren. Maar je krijgt ook de maximale goed op te nemen vitamines en mineralen. (Je kunt natuurlijk zoveel multivitaminen pillen slikken als je wilt, maar die worden niet zo goed opgenomen als gewoon in je voeding)

Zo heeft jouw lichaam precies dat wat het nodig heeft om jouw lichaam optimaal te laten functioneren, en dus beter te beschermen tegen virussen! (Zoals het Corona virus)

Met vegan fastfood en vegan taart ben ik dus niet beter beschermd tegen het corona virus?

Alles wat vegan is, is beter dan niet vegan. Maar fastfood en taart helpen je niet dat extra te geven voor jouw gezondheid en dus afweersysteem!

Je moet proberen echt eten te eten: RealFood! Dat wil zeggen, groentes, fruit, granen, peulvruchten, noten, zaden, kruiden en specerijen. En dus zo min mogelijk bewerkt voedsel.

De raffinage van voeding verlaagt de natuurlijk aanwezige vitaminen en mineralen en verlaagd de fytonutriënten die jouw lichaam helpen die vitamines en mineralen op te nemen.

Daarnaast zitten in sterk bewerkte producten ook heel veel voedingsadditieven die juist giftig werken voor het lichaam. Bewaarmiddelen, smaakversterkers, kleurstoffen, zout, noem het maar op die er worden toegevoegd om een product er beter uit te laten zien, niet om een zo’n gezond mogelijk product voor jou te maken. En heus zijn niet alle additieven per se slecht, maar de overconsumptie van deze middelen wel, en is vooral ook onnodig!

En misschien nog wel het belangrijkste, je krijgt niet de juiste verhouding van macro- en micronutriënten binnen, en hierdoor is jouw voeding alsnog een belasting voor jouw lichaam. Dat kost dus energie en belast jouw lichaam. (Dingen zoals geraffineerde suiker brengen dus jouw voeding echt uit balans)

Terwijl jij het liever gemakkelijk voor jouw vertering maakt zodat jouw lichaam alles krijgt wat het nodig heeft en zich kan richten op het afweersysteem. Krijg jij alles binnen wat je nodig hebt, dan functioneert jouw afweersysteem ook optimaal om jou te beschermen tegen het corona virus.

Maar wat kun je nog meer doen voor een optimaal afweersysteem?

  1. Drink genoeg water
  2. Genoeg nachtrust
  3. Goed bewegen
  4. Buitenlucht en goed ademen
  5. Verlaag je inname van giftige stoffen

1. Drink genoeg water, 2 liter per dag is de aangeraden hoeveelheid. Dit helpt jouw lichaam echt met de aan- en afvoer van stoffen. Het helpt de vertering. Het zorgt voor een schoon systeem, en daarmee een optimaal functioneren. En per extensie helpt dat jouw weerstand te vechten tegen bijvoorbeeld het corona virus.

2. Goede nachtrust, geeft jouw lichaam de rust die het nodig heeft om zo optimaal mogelijk te functioneren. En bijvoorbeeld een virus af te weren.

3. De aangeraden hoeveelheid beweging voor een volwassen persoon is 150 minuten medium intensieve beweging per week. (Medium intensief betekent zweten niet hijgen) Beweging is een van de belangrijkste indicatoren voor een lang en gezond leven.

4. Goed ademen voorziet jouw lichaam van genoeg zuurstof voor jouw metabolisatie. Dit betekent een bukademhaling en niet alleen de borstademhaling. Maar dit betekent ook elke dag naar buiten. (Ja ook in de stad, is nog steeds schoner dan heel de dag binnen zitten) Maar het liefst ga je natuurlijk een ommetje maken in een park of bos, lekker de natuur in. (De natuur heeft een kalmerend effect op jouw lichaam en geest, en verlaagd dus stress, en verhoogd dus jouw afweersysteem)

5. En verlaag je inname van giftige stoffen. Het spreekt van zelf, maar ik benoem het toch. Verlaag je inname van alcohol, cafeïne. En ik durf het niet te zeggen, maar stop met roken als je je weerstand wilt verhogen! Alle giftige stoffen zijn een extra belasting voor jouw lichaam, op jouw vertering, op jouw metabolisatie, en daarmee ook op jouw weerstand.

Deze 5 tips samen met goede voeding is de basis voor een sterk afweersysteem, en helpt dus jouw lichaam ziektes zoals het corona virus af te weren.

Natuurlijke Immuun boosters voor jouw afweersysteem (geen pillen of poeders)

Eet meer groente en fruit!

Meer groente en fruit, betekent meer vitamines en mineralen die jouw helpen voor een sterk afweersysteem. Probeer deze 7 smoothies bijvoorbeeld.

Knoflook en ui!

Deze zitten vol met antioxidanten, echt een grootmoedersmiddeltje voeg dus extra ui en knoflook toe aan bijvoorbeeld dit heerlijke recept.

Zeewier!

Ja ook zeewieren zitten vol met vitamines, mineralen, vetten (omega 3 en 6) en antioxidanten die jij nodig hebt. Zeewier zit nog niet helemaal in onze gewoontes dus ik heb hier jouw echt lekkere zeewier salade recept.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

1 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit artikel

Geef een reactie